- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Подгорици најтоплија ноћ у последње 73 године

© Sputnik / Небојша ПоповићПодгорица
Подгорица - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Метеоролог Бранко Мицев саопштио је да је јутрос најнижа температура ваздуха у Подгорици била 27,6 степени, и то је рекордно најтоплије јутро за 4. јул у последњих 73 године.
"Ноћас се температура није спустила испод 27,6 степени, дакле скоро 28 степени, а иначе по међународним критеријумима и стандардима ако се температура током ноћи не спусти испод 20 степени, та ноћ се проглашава тропском", рекао је Мицев.
Тропски дани су, појашњава, кад је температура изнад 30 степени.
"Данас ће, у овој сезони, бити 40-и тропски дан на подручју главног града. Прошле године је укупно у сезони био 91 тропски дан, тако да жестоко идемо на обарање прошлогодишњег рекорда", рекао је Мицев.
Појашњава да смо ове године почетком јуна имали екстремно високе температуре: "Други део јуна је такође био екстремно топао, имали смо високе температуре ваздуха па је на Жабљаку ове године јун био рекордно најтоплији".
Захлађење се, како је рекао, може очекивати од четвртка, а од петка нас очекује пад температуре ваздуха, са јаким северним ветром.
Мицев је упозорио да наредних дана може у појединим деловима Црне Горе доћи до интезивних грмљавина и да се, поготово у планинаксом делу, ваља чувати од удара грома.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала