- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Терзић добио орден од Вучића: „Кажемо он ће то да реши, а сада води Русију“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICЗоран Терзић и Александар Вучић
Зоран Терзић и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Трофејни одбојкашки стручњак, Зоран Терзић, којем је председник Александар Вучић уручио Сретењски орден за заслуге у спортској делатности и постигнуте резултате женске одбојкашке репрезентације, захвалио је свима који су помогли да се до тих резултата и дође.
„Као што је председник и рекао, била је то дуга и углавном лепа, прелепа пловидба”, рекао је Терзић.
Он је констатовао да је мало затечен, јер није очекивао толики број новинара у згради Председништва Србије.
„Да, понеки пут сам се осећао као капетан Ахаб који јури Моби Дика, али захвалан сам свима који су помогли да дођемо до резултата”, рекао је Терзић.
Како је рекао, Орден који му је уручио председник, на крају пловидбе, је као светионик и циљ.
„Хвала, пре свега, мојим сарадницима, играчицама, али и држави која нам је обезбедила врхунске услове за рад”, рекао је Терзић.
Он је додао да се нада да ово признање није и последње који добија, не зато што је нескроман, већ због тога што, како каже, још није „матор” и није завршио посао.
„За одбојку се каже да су је измислили мушкарци, а усавршиле жене. Кроз каријеру Зорана Терзића преплићу се као фин и ситан вез, златне нити успеха и у мушкој и у женској одбојци”, рекао је Вучић.
Он је подсетио да је Терзић играо за све категорије Црвене звезде, али као млад и студиозан донео рискантну одлуку да се посвети тренерском послу и студијама спорта.
„И тиме је, не само за себе, већ и за све нас, донео најбољу одлуку”, рекао је Вучић.
Председник је истакао да је Терзић као тренер освојио све што се може освојити - за две деценије као селектор репрезентације, освојио је 20 највећих трофеја.
„Екипе и генерације су се мењале, али је наша репрезентација увек имала врсног капетана који је вешто кормиларио кроз све спортске изазове”, поручио је Вучић.
Додао је да је пресрећан што Орден уручује човеку који је прославио наш спорт и нашу земљу широм света, а чије ће витешке победе заувек остати забележене у спортским аналима, али и у срцима љубитеља одбојке.
„Многи нису свесни да Терзић није више селектор наше репрезентације. Када слушамо о резултатима наше женске селекције, кажемо - сад ће то Терзић да реши, а он води репрезентацију Русије”, рекао приметио је Вучић.
Подсетио је да је Србија, у тешкој ситуацији, ангажовала селектора из Италије, Данијелеа Сантарелија, али је, каже, од Терзића тешко или немогуће пронаћи бољег или успешнијег.
„Ако нама нешто зариба, следи указ који не може да се оповргне”, нашалио се Вучић са Терзићем, указујући колико је његов рад значајан за српску одбојку.
„Хвала вам на свему, за све дивне тренутке, огроман рад и труд. Ми обични смртници, који то гледамо, неретко помислимо да је то резултат тих тренутака нервозе током утакмице, заборављајући колико је уложено труда, рада, изгубљених тренутака са породицом, проблема... Хвала вам на свим победама, витешким поразима и огромној борбености, и жељи да нашу земљу уздигнете до неслућених висина”, поручио је председник Србије.
Вучић је указао и да је Терзић драматично помогао расту популарности, не само одбојке, него и Србије, тако где је женски спорт изузетно популаран, као у скандинавским земљама, САД, Канади, Аустралији.
„Хвала вам и желим вам много успеха, и данас у послу који обављате, али ја знам да ћете на крају доћи у своју Србију и поново донети најбоље и највише својој земљи и народу”, поручио је Вучић.
Зоран Терзић – селектор одбојкашица Србије - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
СПОРТ
„Две химне ми изазивају лептириће у стомаку – химна Србије и химна Русије“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала