- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

НАСА оптужила Кину да жели да преузме Месец, реаговао Пекинг /видео/

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаПомрачење Месеца
Помрачење Месеца - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Пекинг је одбацио као неосноване наводе шефа НАСА Била Нелсона да Кина наводно размишља о томе да преузме Месец у оквиру свог војног програма.
Реаговање Кине уследило је након што је Нелсон у интервјуу за немачки „Билд“ рекао:
„Морамо бити веома забринути због тога што Кина слеће на Месец и каже да сада припада Народној Републици а да сви други треба да се склоне“.
Упитан да прецизира које војне циљеве Кина настоји да оствари у свемиру, Нелсон је одговорио да се кинески астронаути обучавају како да униште сателите других земаља, тврдећи да ће трка за јужни пол Месеца бити посебно интензивна.
Према речима Нелсона, Пекинг би до 2035. године могао да заврши изградњу станице на Месецу, а да са експериментима крене годину касније, пренео је РТ.
Портпарол Министарства спољних послова Кине Џао Лиђијан је поручио да ово није први пут да шеф НАСА игнорише чињенице и неодговорно говори о Кини.

„Америчка страна константно конструише клеветничку кампању против нормалних и разумних напора Кине у свемиру, а Кина се одлучно противи таквим неодговорним наводима“, навео је Џао.

Он је нагласио да је Кина увек промовисала изградњу заједничке будућности за човечанство у свемиру и противила се наоружавању и свакој трци у наоружању у свемиру.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала