- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Љубљана је подсетила на Загреб – а Шпанац је остао у чуду /видео/

© Фото : Youtube/Printscreen/STAОлимпија навијачи упад
Олимпија навијачи упад - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Роберт Просинечки напустио је Олимпију због несугласица са управом, а у Љубљани је касније уследио хаос. Бесни навијачи улетели су на конференцију и на тај начин су исказали незадовољство због начина на који Немад Адам Делијус води клуб, док се нови тренер Шпанац Алберт Ријера нашао у чуду и није знао шта га је снашло на промоцији.
Хаос у Олимпији се наставља. Након што је управа оптужила Роберта Просинечког да је пио и пушио, као и да се картао и да је отказивао тренинге, Велики Жути је отишао, поручивши да никада у животу није радио са већим преварантима и лажовима. Ултраси су стали на страну Хрвата, а сцене које су се догодили у Љубљани на стадиону Стожице подсетиле су на дешавања пре 11 година у Загребу када су навијачи упали на конференцију Здравка Мамића, алфе и омеге Динама.
У Љубљани је требало да буде одржана промоција Алберта Ријере, Шпанца који је играо за Манчестер сити и Фенербахче, али је на самом почетку упала навијачка група „Green Dragons“ која је прекинула конференцију, док Шпанац није знао шта се дешава, шта га је снашло јер је испред себе имао гомилу бесних и маскираних навијача с обележјима клуба чији би требало тренер да постане.
Драгонси су поручили Шпанцу да није добродошао, чиме је било јасно је су на страни отераног и оклеветаног Роберта Просинечког. Скандал који се догодио у Стожицама брзо је доспео и на стране спортске штампе у Шпанији. Па су тако водећи спортски листови Марка, АС, Мундо Депортиво, Карусел Депортиво, на својим насловницама известили о непријатности коју је доживео Алберт Ријера.
Јасно је да Шпанцу који је био у друштву управе и требало је да има реч није било нимало пријатно и да је био шокиран због свега онога што види. Вероватно се и запитао где је дошао и шта му је то уопште требало...
Сцене из Љубљане натерале су нас да „премотамо филм“ на 2011. годину када су навијачи Динамо Загреба упали на прес конференцију Здравка Мамића.
Тада је група ултраса улетела на Мамићев прес и оптужили су га да је лажов, траживши одговоре на неколико питања.
„Доста је било. Лажеш, крадеш, готов си. Зашто лажеш да твој син није менаџер Динамових играча? И Луки Модрићу? Како си купио столице?, узвикивали су огрочен навијачи „модрих“.
Мамић им по обичају није остао дужан.
„Ово је прес конференција за новинаре. Можете да учествујете, али не на оваква начин. Ви сте безобразни. Магарац један, захвали Богу што сам ја у Динаму, јер када одем одавде пребићу те као мачку“, рекао је Здравко вођи навијача Динама Данијелу Хрњаку.
Срећом, све се завршило псовкама и претњама, на срећу није било физичког обрачуна.
Остаје да се види како ће се завршити расплет у Љубљани и ко ће наследити Просинечког, да ли ће нови тренер бити Алберт Ријера или ће после свега што се догодило или ће Шпанац побећи главом без обзира.
Српски фудбалер Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Потврђено: Јовић у Фиорентини
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Умало је заиста оставио срце на терену – и после 387 дана „новог живота“ стиже на „Театар снова“
Црвена звезда и Зенит - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Величанствена кореографија у Сочију – за Србију и Русију /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала