- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Рат и мир“ отвара „Град театар“ у Будви

© Фото : Народно позориштеИз представе "Рат и мир"
Из представе Рат и мир - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Фестивал „Град театар“ у Будви биће отворен 8. јула представом „Рат и мир“ по чувеном роману Лава Николајевича Толстоја, саопштило је данас Народно позориште из Београда.
Представа Народног позоришта у драматизацији Федора Шилија и режији Бориса Лијешевића биће изведена 8. јула на 36. Фестивалу „Град театар“, каже се у саопштењу.
„Рат и мир“ је изведен премијерно 30. маја у Народном позоришту из кога је наведено да комад не говори само о Русији током Наполеонских ратова „већ поставља питања рата и мира на више нивоа – личном, симболичком и метафоричком“.
„Представа је урађена у ритму савременог гледаоца где сцене паралелно теку, једна упливава у другу, а у оквиру тога цела композиција је сливена, без пауза и мракова, у ритму данашњег живота“, саопштено је из Народног позоришта.
Улоге тумаче Хаџи Ненад Маричић као Гроф Безухов, Миодраг Кривокапић је Кнез Болконски, Данило Лончаревић његов син Андреј, Златија Оцокољић Ивановић ћерка Марија, а Зорана Бећић Ђорђевић Лиза.
У представи су и Душан Матејић, Бојана Стефановић, Теодора Драгићевић, Немања Стаматовић, Нина Нешковић, Слободан Бештић, Калина Ковачевић, Петар Стругар, Вучић Перовић и Недим Незировић.
Сценографију потписује Јања Ваљаревић, Бојана Никитовић костим, Стефан Ћирић је композитор, Мирко Кнежевић је задужен за кореографију, Бојана Стефановић за сценски покрет, а Љиљана Мркић Поповић за сценски говор, преноси Танјуг.
Ненад Хаџи Маричић и  Немања Стаматовић у представи Рат и мир - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
КУЛТУРА
„Русија мора ратовати“: Ремек-дело „Рат и мир“, актуелније него икад, поново на позоришној сцени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала