- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Запад до сада испоручио Кијеву више од 28.000 тона наоружања

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Шојгу
Сергеј Шојгу  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Запад је до сада Украјини испоручио више од 28.000 тона војног терета, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на саветовању у ресорном министарству.
Према његовим речима, колективни Запад наставља масовно да испоручује наоружање кијевском режиму, у нади да ће тако продужити трајање сукоба у Украјини.
„Део тог наоружања које Запад испоручује Украјини одлази на Блиски исток, а делимично доспева и на црно тржиште“, упозорио је руски министар.
Он је, такође, истакао да је у протеклих десет дана ликвидирано 170 страних плаћеника, а да је 99 њих одбило да и даље учествује у борбеним дејствима и напустило територију Украјине.
Сергеј Шојгу је, такође, обавестио представнике војног ресора, да је опасност од мина у луци Маријупоља потпуно отклоњена и да су формирана два безбедна коридора за испловљавање бродова у Црно и Азовско море.
„Реализује се комплекс мера за заштиту безбедности пловидбе бродова у акваторијама Црног и Азовског мора. Формирали смо два хуманитарна коридора за кретање цивилних бродова. Потпуно је отклоњена опасност од мина у акваторији луке Маријупољ“, рекао је министар.
Он је додао да је до сада проверено више од 3.700 хектара у Доњецкој и Луганској Народној Републици, пронађено је и демонтирано 46.379 експлозивних направа.
Министар одбране Русије је нагласио да ће се специјална војна операција у Украјини наставити док не буду потпуно испуњени сви постављени задаци, а да је њен приоритет да се сачувају животи и здравље руских војника и безбедност цивилног становништва.
Он је нагласио да се регрути не упућују у зону спровођења специјалне војне операције.
Пилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Руска војска је спремна да отвори два хуманитарна коридора у Црном и Азовском мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала