Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић студентима: На вас држава и друштво морају да рачунају

Пратите нас
Председник Александар Вучић поручио је вечерас најбољим студентима којима је уручио стипендије “Доситеја”, да су показали да су изузетни, да су постигли успех, и да они свакако јесу будућност, на које држава и друштво морају да рачунају, али и да их очекује више обавеза и већа одговорност у свему што буду радили.
"Сви ће да вам кажу да сте ви будућност, и то је тачно, али ви ћете у будућности, због вашег става, труда, рада, имати и много већу одговорност, и више обавеза. Немојте да рачунате да је лак период пред вама, јер сте показали да имате више способности од других”, рекао је Вучић на свечаности у Новом Саду, којом је завршена Академска недеља.
“На вас друштво и држава морају да рачунају”, поручио им је председник.
Како је додао, будући да су као најбољи добили стипендије, показали су изузетност, показали да су желели успех и, пре свега, да су размишљали каква је њихова будућност, због чега заслужују честтитке.
“Ове стипендија је несто што вас додатно обавезује, као и сваки орден и одликовање. После овога, увек морате да радите боље и више”, рекао је Вучић и додао да није важно да ли и ког политичара воле или не воле, већ да је важније да поштују своју државу.
Испричао им је и своје искуство, из којег је научио једну животну лекцију, када је, као студент био стипендиста Фонда за развој научног и уметничког подмлатка, што је био први новац који је званично добијао, пожелео да узврати мајци и купио усисивач, на рате, од 100 марака месечно.
“Није ми изгледало много, али некако сам схватио да су ми на крају сваког месеца, када је требало да платим 100 марака, биле велике к''о кућа, као цела стипендија. И тада сам закључио - само што мање да се задужујеш, и то гледам и данас да чиним”, посаветовао их је Вучић.
Поручио им је и да су они ти који ће на различите начине да доприносе будућности своје земље, као и да је знање једино што нико не може никада да им одузме.
“Имовину могу да вам одузму, свакакве проблеме можете да имате, али знање не могу да вам узму никада”, рекао је Вучић.
Председник је указао и да је пред свима нама тешко време, и најтежа зима са којом ћемо се суочити и то не својом кривицом.
"Време које је пред нама, не нашом кривицом, је време које долази кривицом великих који воле да се туку и свађају око плена и воде свет у складу својим интересима, а не са правом и правдом", поручио је Вучић.
Он је зато позвао најбоље студенте да се спремају и своје знање ставе у сврху напретка земље као и у сврху своје породице и свог успеха.
Вучић је студентима честитао на труду, раду, марљивости и изузетности, као и њиховим родитељима који су такође уложили труда и енергије у то да би им омогуцили овакве реузултате.
"Добродошли у свет одраслих и до нивоа одговорности и већих обавеза него до јуче", поручио је Вуцић и студентима пожелео још много награда, победа и успеха.
Речима :"Ви сте шампиони", завршио је обраћање најбољим студентима на свечаности у Новом Саду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала