- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоруски војни званичник: У случају сукоба војна инфраструктура у Пољској постаје примарна мета

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе руских и белоруских падобранаца
Заједничке војне вежбе руских и белоруских падобранаца  - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Западне државе треба да схвате да одговор Белорусије на било какву војну провокацију ће бити адекватан, изјавио је шеф Војнообавештајне службе и заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије Руслан Косигин.
По његовим речима, територија Пољске и балтичких држава постају полигон где САД планирају да покрену конфликт у Европи против Русије и њених савезника.

„Ове планове потврђују и текуће оперативне и борбене обуке, у оквиру којих се увежбава пребацивање трупа, формирање група, њихова употреба и свеобухватна подршка, док се као противници сматрају Русија и Белорусија“, сматра шеф Војнообавештајне службе.

Истовремено, он је скренуо пажњу да скуп мера за распоређивање америчког система противракетне одбране на територији Европе заслужује посебну оцену. У Пољској је у завршној фази пуштање у рад система противракетне одбране.
Руслан Косигин је сигуран да пољске власти имају милитаристичке аспирације, које подржавају западне земље и САД, што доводи до повећања напетости дуж граница Савезне државе (Русије и Белорусије). Све ово заједно могу бити припреме за војне операције на истоку.
"Истовремено, (а то треба да разуме, пре свега, пољско руководство) у случају сукоба, територија Пољске са својом војном инфраструктуром постаје примарна мета удара“, рекао је заменик начелника Генералштаба.
Штавише, он је прецизирао да би узвратни напад могао бити изведен на командне центре, системе контроле, пунктове за распоређивање војске, као и стратешке објекте.
„Белоруси су мирољубив народ, али спремни смо за различите сценарије развоја ситуације. Не бих желео да тај сценарио буде војни, али Запад треба јасно да схвати да ће наш одговор на било какву оружану провокацију дефинитивно бити адекватан и оштар“, упозорио је високи војни званичник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала