- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров о објављеним разговорима Путина и Макрона: Етика не предвиђа објављивање транскрипта

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Марија Захарова
Министар спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров прокоментарисао је објављивање делова телефонских разговора председника Русије и Француске, Владимира Путина и Емануела Макрона, рекавши да дипломатска етика не подразумева цурење транскрипта.
„Мислим да дипломатска етика не подразумева тако једнострано цурење транскрипта“, рекао је министар новинарима после посете Вијетнаму.
Лавров је нагласио да су, када је Москва објавила детаље његових преговора са колегама из Француске и Немачке, они били три пута јавно упозорени на предстојећа дејства, али нису реаговали.
Он је додао да Русија увек води преговоре тако да после никог не буде срамота и спремна је да одговара за своје речи и став.
„Ми у принципу водимо преговоре тако да нас никада не буде срамота. Увек говоримо шта мислимо и спремни смо да за своје речи одговарамо и објашњавамо свој став“, истакао је министар.
„Мислим да дипломатска етика, наравно, не подразумева такво једнострано цурење транскрипта“, рекао је Лавров.
Француски медији објавили су у недељу транскрипт разговора Емануела Макрона и Владимира Путина од 20. фебруара. Разговор је снимио француски новинар Ги Лагаш, који је тада лично био присутан, снимајући репортажу о председнику Француске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала