- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Манекенка несвакидашњим изгледом руши данашње стандарде лепоте /фото/

© AFP 2023 / Joaquin SarmientoМодель во время модного показа колумбийского бренда Spongebob Gold в рамках Недели моды рядом с городом Медельин
Модель во время модного показа колумбийского бренда Spongebob Gold в рамках Недели моды рядом с городом Медельин  - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Софија Хаџипантели је америчка манекенка грчко-кипарског порекла, савршено извајаног тела и прелепих зелених очију, али потпуно другачија од осталих. Њене густе црне обрве, спојене на средини потпуно одударају од савремено прихваћених стереотипа конвенционалне лепоте, а ова млада жена их намерно истиче и на њих је посебно поносна.
Софија има 25 година и већ је чувено име у свету моделинга. Њен портфолио укључује сарадњу са реномираним часописима попут „Вога“, „Ел“, „Харперс базара“, а наступала је и на ревијама многих познатих модних брендова.
Оно што Софију издваја од других су њене упадљиве спојене обрве, које је врло лако могла, попут милиона других жена, да очупа, депилира, тетовира, или шта већ не, и уклопи се у општеприхваћене естетске стандарде. Али није хтела.
Поносна на своје корене и своје порекло, одлучила је да однегује и истакне ову генетску карактеристику својих предака и покуша да уђе у свет моде таква „несавршена“, каква јесте – са једном великом обрвом (две обрве спојене у једну), пегама на лицу и „скромном“ висином од 168 цм.
И успела је. Оно што би до пре десетак година било незамисливо, сада је, у ери позитивизма и прихватања сопственог тела и различитости, постало оствариво.
Софија је чак постала активисткиња за право на различитост, основала је и покрет „једне обрве“ – #unibrowmovement, а на друштвеним мрежама има стотине хиљада пратилаца, преноси РТС.
Њена борба против предрасуда има и своју мрачну страну, јер је често на мети критика оних којима се њен изглед не допада, да је чак добијала и претње смрћу.
На негативне коментаре ова девојка се не обазире и поручује: „Мењајте свет, не мењајући себе!“
Манекенка - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
ДРУШТВО
Софи исписује историју – прва манекенка с Дауновим синдромом /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала