- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Од модне писте до снајпера: Бразилска плаћеница погинула код Харкова /фото, видео/

© Sputnik / Владимир АстапковичСнајпериста
Снајпериста - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Бразилски снајпериста Талита де Вале, некада фотомодел, погинула је у Украјини где се борила на украјинској страни.
Према речима брата 39-годишње плаћенице, она се угушила у бункеру код Харкова, где се крила од артиљеријске ватре, пише бразилски "Глобо".

"Талита је провела само три недеље у Украјини, где је као снајпериста пружала подршку пешадијским јединицама Оружаних снага Украјине. Током борби крајем јуна била је одсечена од своје јединице, након чега се склонила у бункер који је већ био захватио пожар, где је умрла од гушења. Покушао је да је спасе њен сународник Даглас Буриго, али је и он преминуо", наводи лист.

Из бразилске периферије, где је Талита рођена, преселила се у Сао Пауло, где је започела своју каријеру као модел и глумица. Затим је студирала право и радила као заступница животиња. Касније је одлучила да учествује у „праведној борби“ и придружила се курдским Пешмергама током њихове борбе против ДАЕШ-а ( терористичка организација забрањена у Русији) код којих је била обучена да рукује снајпером.
"Била је спремна да узме оружје, али је била мирољубива и желела да спасава људе и животиње", навео је Талитин брат, игноришући њено занимање снајперисте које има мало заједничког са мирољубивошћу.
Талита де Вале је у Украјини служила у такозваној „Легији странаца".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала