- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Рачун без крчмара: Ко сања о подели Русије I Свет са Спутњиком

© Sputnik / Andrey Iglov / Уђи у базу фотографијаПолитичка мапа која приказује Крим као саставни део Русије
Политичка мапа која приказује Крим као саставни део Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
С почетком украјинске кризе на Западу су оживеле дискусије о потреби уништења Русије и њеног распарчавања на више држава. У јуну је на ту тему чак одржан састанак тзв. Америчке хелсиншке комисије Конгреса САД, упркос томе што ситуација у Украјини из дана у дан потврђује да Русија јача и да је на путу да оствари циљеве специјалне војне операције.
Ко и зашто прави рачун без крчмара и сања о подели Русије? Какви су све сценарији у оптицају и ко би их то спровео? Шта тачно подразумева западни план деколонизације а шта балканизације Русије? Ко су перјанице тих планова и чиме се бави Америчка хелсиншка комисија? Како су се изјаловили сви ранији планови да се Русија уруши изнутра и претвори у вазалску државу? Зашто не помаже ни 28.000 тона оружја испорученог западном штићенику Украјини?
Ово су нека од питања о којима у емисији „Свет са Спутњиком“ говоре професор доктор Бојан Димитријевић и бивши амбасадор и спољнополитички аналитичар др Зоран Миливојевић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала