Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о одлуци ЕП: Важно је да Србија буде на европском путу, али и да има своју слободу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да је било покушаја појединих посланика у Европском парламенту да се изгласа одлука о прекиду преговора Србије у приступању ЕУ.
"Нама је драго што то није изгласано, јер би било погрешно да јесте. Хвала већини европосланика који то нису изгласали", рекао је Вучић одговарајући на констатацију новинара да је посланичка група Зелених у ЕП поднела амандман на резолуцију о Србији, да усклађивање са санкцијама Русији не би био услов за наставак преговора са ЕУ, већ за напредак у тим преговорима.
Вучић је додао да би свако требало да ради свој посао.
"Ако мисле да треба некога да молимо за нешто - нећемо. Ви радите свој посао, ми ћемо свој. Ми имамо своје интересе, важно је да Србија буде на ЕУ путу, али и да има своју слободу и да размишља о својим виталним националним инетересима", рекао је Вучић.
Указао је да онај ко не разуме специфичну позицију Србије, не жели добро ни ЕУ, ни Србији, што је, каже, питање за ширу политичку расправу.
Навео је и да је са многима данас у свету немогуће разговарати.
"Воз је кренуо из станице, лудило је кренуло, сви су у рату и не можете да разговарате са њима. Са некима је могуће разговарати и са њима разговарате, али са неким не можете", рекао је Вучић.
Иначе, посланици Европског парламента су великом већином гласова усвијили Резолуцију о Србији којом се изражава подршка чланству Србије у ЕУ, али се званични Београд позива да се хитно усклади са санкцијама које је ЕУ увела против Русије и Белорусије, и то поставља као један од услова за даљи напредак Србије на путу евроинтеграција.
Заседање Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СРБИЈА
Европски парламент усвојио резолуцију о Србији – тражи се хитно увођење санкција Русији
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Вучић: Биће много тешка зима по нашу земљу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала