- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова одговорила на услове Стејт департмента о састанку Лаврова и Блинкена

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Марија Захарова, прокоментарисала је на свом Телеграм каналу изјаве Стејт департмента о условима састанка америчког државног секретара Ентонија Блинкена и шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова стиховима из песме америчке певачице Бритни Спирс, као и њене сопствене песме.
Раније је портпарол Стејт департмента Нед Прајс изјавио да би Сједињене Америчке Државе желеле да „руска страна да повод за организацију билатералног састанка“ шефова дипломатије Русије и Сједињених Америчких Држава Сергеја Лаврова и Ентонија Блинкена, али да сада није право време за то.

„Неде, ова твоја изјава ме подсећа на речи песме Бритни Спирс ‘Baby One More Time’ (‘Још један пут, мили’)“, написала је Захарова, цитиравши неколико стихова из песме.

У наведеном делу песме, аутор пева о томе како „самоћа ме убија“. А, даље се наводи, „Када нисам са тобом, лудим, дај ми знак, учини то још један пут“.

„Одговорићу речима из моје песме ‘June song’: ‘Јун je прошао, твоја моћ слаби, одлетећу из те лажи’“, наставила је она, цитиравши речи из њене песме на енглеском језику.

Захарова је раније саопштила да је први пут написала текст за композију на енглеском језику, коју је отпевала млада певачица Људмила (Љусја) Андрејевна Чеботина.
Заменик министра МИП-а Русије Сергеј Рјабков саопштио је да се наведени састанак двојице дипломата у оквиру министарског састанка земаља чланица Г20 у Индонезији од 7. до 8. јула не планира.
Стејт департмент је раније такође саопштио да се поменути састанак не планира, али да Блинкен планира да у пуној мери учествује у активностима министарске двадесеторице.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Запад блокира медије који објективно говоре о дејствима Кијева
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
Лавров о поступку САД да блокира имовину других држава: Отворена пљачка у стилу Дивљег запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала