- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарска опозиција: Желе да сакрију од народа да нема гаса

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарски парламент
Бугарски парламент - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Питање испоруке гаса и даље изазива полемику међу посланицима бугарског парламента – након седнице Народне скупштине која је била затворена за јавност опозиција се запитала да ли премијер жели да сакрије од народа да гаса заправо – нема.
Премијер Бугарске Кирил Петков и министар енергетике Александар Николов данас су одговарали на питања народних посланика. Посланик опозиционе странке ГЕРБ, бивши министар енергетике Дељан Добрев критиковао је одлуку председника парламента да седница буде затворена за јавност.
„Не требају ми никакве тајне информације, ја желим да буде јасна цена гаса и то да ли ћемо га имати. Желимо да становници Бугарске чују да ће цена гаса порасти за 32 одсто од почетка овог месеца, да ће следећег месеца поново скочити и да га, можда, уопште неће ни бити“, рекао је Добрев.
Лидер посланичке групе владајуће странке „Наставићемо са променама“ Андреј Гјуров сматра да је бивша министарка енергетике из странке ГЕРБ Теменушка Петкова, која је претходних година водила преговоре са „Гаспромом“, кривац за актуелну енергетску кризу. Међутим, она је одбацила те оптужбе и истакла да нема смисла да седница буде затворена за јавност.
„Шта желите да сакријете? Шта је ту тајна? То да сте довели 'Булгаргас' до банкрота? Или то што је извршни директор 'Булгаргаса' изјавио да нема гаса? Да нема договора о испоруци гаса до краја године? Мислим да ви, господине председниче, желите да сакрије своју нову велику лаж“, казала је Петкова, обраћајући се вршиоцу дужности председника парламента Мирославу Иванову.
Премијер Кирил Петков је након затворене седнице у Народној скупштини критиковао противнике, рекавши да су посланици ГЕРБ-а уочи почетка затворене седнице напустили салу у знак протеста.
Руски гас - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
Бугарски посланик: Ове зиме нам прети гасна криза
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала