- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Кина најавила пробни лет „авиона који има стратешку и историјску важност“ /видео/

© Фото : Youtube/ 军迷天下/PrintscreenКинески невидљиви авион х-20
Кинески невидљиви авион х-20 - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Кина планира да спроведе пробни лет „важног типа авиона који има суштинску стратешку и историјску важност“, рекао је високи партијски функционер. Иако није навео о којој се летелици ради, кинески медији спекулишу да се можда ради о невидљивом стратешком бомбардеру.
Први лет „историјски важног“ авиона најавио је Ге Хепинг, шеф партије у кинеском центру за тестирање летелица при Авијацијској индустријској корпорацији Кине (АВИЦ), преноси „Глобал тајмс“.
Хепинг је позвао све укључене у развој авиона да буду свесни важности своје мисије, наводи кинески државни медиј.
„Глобал тајмс“ преноси да није објављено о ком авиону се ради, али пише да „многи корисници друштвених мрежа спекулишу како се можда ради о стратешком невидљивом бомбардеру „сијан х-20“ о коме се дуго говори“.
Кинеска војска дала је наговештај како ће изгледати невидљиви стратешки бомбардер још у јануару прошле године, објавивши видео снимак летелице прекривене платном. У том снимку назире се да авион има облик „летећег крила“, слично америчком стратешком бомбардеру Б-2.
Кинески стручњак за авијацију тврди да има више могућности за тест новог авиона, те да се можда ради о неком другом типу, пише „Глобал тајмс“.
„Постоји могућност да се ради о варијанти авиона Ј-15 који се катапултира са носача авиона, или о варијанти невидљивог ловца Ј-35 за носаче авиона. Они би могли да буду стационирани на трећем кинеском носачу авиона „Фуџијан“, класе 80.000 тона“, рекао је тај извор „Глобал тајмса“.
Кинески невидљиви авион х-20 - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2021
Шта Кинези крију испод платна: Да ли ће овако изгледати кинески невидљиви бомбардер /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала