- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Русија је у најлепшим одајама сећања“

© Sputnik / Артур Лебедев / Уђи у базу фотографијаМарко Николић
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Марко Николић, један од најбољих српских фудбалских тренера млађе генерације, провео је две године у руском фудбалу и изразио је намеру да се врати једног дана, али је најпре одлучио да себи дозволи сезону паузе.
Николић је у српском фудбалу оставио велики траг освојивши дуплу круну са Партизаном после чега се отиснуо у иностранство, а у московској Локомотиви је освојио и трофеј Купа Русије.
„Оставио сам Русију у најлепшим одајама сећања… Оставио сам траг, чини ми се понекад, више цењен тамо, него на српском тлу. Чини ми се, у нас је само лоша вест вредна пажње. Руси су, на пример, написали безброј позитивних коментара о мени, а у Србији су по традицији преношени искључиво негативни. Кога то занима, може да испрати све до детаља“, рекао је Николић за Спорт клуб.
Идеја о останку у Русији је постојала, али...
„Интересовање су показали скоро сви велики клубови мени одлично познати, изузев Зенита. Разговори у последње време вођени су на нивоу импоновања сваком тренеру. Исправни кораци, репрезентативне инстанце, уважавање, максимална дискреција. Капа доле! Затражио сам време за размишљање и брзо преломио – време је да одморим.“
Што се тиче ситуације у Русији, Николић каже да је све у реду, осим одласка странаца.
„Опоравиће се моћна Русија, на том пољу, брзо. Истрошиле су ме три сезоне на руском тлу, првих шест месеци провео сам у ковид карантину, најстрашнијој изолацији. И сад опет треба да идем далеко, у време специјалне операције, рата, или нечег трећег… Ниједну утакмицу нисмо одиграли без лимита на трибинама. Оставили смо зарез, не тачку у Локомотиви. Зато и имам жељу да радим у нормалним околностима, ван примеса ванредних, у Русији. Вратићу се тамо, за годину, две, или пет, видећемо…“, истакао је Николић.
Марко Николић, тренер Локомотиве из Москве - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Србин хладна руска срца осваја филозофијом преминуле легенде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала