- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездино дете се после десет година враћа кући

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаНемања Недовић и Били Берон – детаљ са утакмице Зенит - Панатинаикос
Немања Недовић и Били Берон – детаљ са утакмице Зенит - Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Немања Недовић званично је нови кошаркаш Црвене звезде. Он се после 10 година вратио у свој клуб, а са црвено-белима је потписао трогодишњи уговор.
Недовић је рођен 16 .јуна 1991.године у Новој Вароши. Професионалну каријеру и прве озбиљне кошаркашке кораке је направио управо у Црвеној звезди за коју је играо од 2008. до 2012. године, након чега је започео интернационалну каријеру у Лијетувос Ритасу, затим Голден Стејту у НБА лиги, да би се затим вратио у Европу као играч Валенсије.
У Шпанији је наступао и за Уникаху са којом је освојио и Еврокуп 2017.године, потом је две године био члан Олимпије Милано, да би од 2020. играо за Панатинаикос са којим је освојио грчко првенство 2021.године.
„КК Црвена звезда овом приликом жели да изрази огромно задовољство јер је Немања показао огромну жељу да се врати у Црвену звезду, и због тога учинио и конкретне потезе како би могао да напусти претходни клуб за који је прошле сезоне у Евролиги убациовао преко 14 поена по мечу.Недо, добро дошао кући!“, стоји на Звездином сајту.
Недовић је уједно прво појачање Звезде овог лета у ком је тим напустио Дејан Радоњић и отишао у Панатинаикос.
Како је истакао директор комуникација Панатинаикоса Димитрис Контос, Зелени су очекивали да Недовић остане и заигра и следеће године код Дејана Радоњића.
„Причало се о томе да му понудимо трогодишњи уговор вредан више од 3.000.000 евра, колико му Црвена звезда нуди. Са 300.000 евра он постаје слободан играч. Ако је то његов избор, Панатинаикос му неће стајати на путу. До пре неколико дана клуб је мислио да има играча за следећу сезону", рекао је Контос.
Немања Недовић и Остин Холинс – Евролига - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Шта дели Недовића и Звезду? Зелени рачунали на Србина за следећу сезону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала