- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Осам региона Русије и Кине спремни да прошире трговинску сарадњу

© Sputnik / Sergey GuneevЗаставе Русије и Кине
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Осам руских и кинеских региона изразило је спремност за проширење трговинско-економске сарадње, саопштио је генерални конзулат Русије у кинеском граду Харбину.
Представници Амурске и Сахалинске области, Јеврејске аутономне области, Камчатске, Приморске и Хабаровске покрајине, кинеских провинција Хејлунгђанг и Гуангдунг су 6. јула у формату видео конференције одржали две велике манифестације, посвећене развоју трговинско-економске сарадње.

„У име коорганизатора, генерални конзул Русије у Харбину Владимир Ошчепков, одржао је говор на церемонији отварања и резимирао резултате на затварању манифестације, истакавши да је ради постизања високих задатака које су поставили лидери две земље, неопходно јачати узајамну сарадњу, пронаћи нове форме кооперације, испољити флексибилност и креативност“, наводи се у саопштењу генералног конзулата.

Према резултатима, „48 компанија из Русије и Кине потписало је комерцијална документа, а још око 200 предузећа изјаснило се за наставак комуникације у оквиру Б2Б-преговора“.
Раније је главна Царинска управа Кине објавила да је за пет месеци ове године руско-кинеска робна размена повећана скоро за трећину достигавши суму од око 66 милијарди долара.
Владимир Путин и Си Ђинпинг у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
РУСИЈА
Москва: Покушаји Америке да казни Кину због сарадње с Русијом – осуђени на пропаст
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала