- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник руске Думе о Џонсоновој оставци: Одлази кловн и покровитељ Зеленског

© AFP 2023 / AARON CHOWNПредседник Украјине Владимир Зеленски и премијер Велике Британије Борис Џонсон на састанаку у Лондону
Председник Украјине Владимир Зеленски и премијер Велике Британије Борис Џонсон на састанаку у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Британски премијер у оставци Борис Џонсон, блиски пријатељ и покровитељ Владимира Зеленског, један је од главних идеолога рата против Русије који треба да се води „до последњег Украјинца“, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Одлази кловн... Блиски пријатељ и покровитељ Зеленског, премијер Велике Британије Борис Џонсон, принуђен је да напусти своју функцију. Без обзира на све своје напоне и напоре, није успео да се сачува“, написао је Володин на Телеграму.
Према његовим речима, Борис Џонсон „стоји иза гранатирања руских градова, Белгорода и Курска“. „Британски поданици то треба да знају“, написао је Володин.
Он је, такође, констатовао да лидери европских држава треба да се замисле о томе чему води политика какву је водио Џонсон.
Борис Џонсон је у четвртак саопштио да подноси оставку на функцију премијера Велике Британије и лидера Конзервативне партије.
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СВЕТ
Борис Џонсон поднео оставку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала