- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Још ништа озбиљно нисмо ни почели

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
У последње време на Западу се чују изјаве да Русију треба победити на бојном пољу у Донбасу – нека покушају, поручио је руски председник Владимир Путин на састанку са руководством Државне думе и лидерима политичких партија.

„Данас чујемо да желе да нас победе на бојном пољу. Шта рећи, нека покушају. Већ смо много пута чули да Запад жели да ратује са нама до последњег Украјинца. То је трагедија за украјински народ, али, изгледа, све иде ка томе. Сви треба да знају да ми још ништа озбиљно нисмо ни почели. Притом, не одбијамо ни мировне преговоре. Али они који одбијају треба да знају да како време буде одмицало, то ће им бити теже да с нама преговарају“, рекао је руски лидер.

Он је истакао да је рат у Украјини покренуо колективни Запад.
„Кажу нам да смо ми започели рат у Донбасу, у Украјини. Не, покренуо га је управо колективни Запад, организујући и подржавајући неуставни оружани пуч 2014. године у Украјини, а затим подстичући и оправдавајући геноцид над народом у Донбасу. Тај исти колективни Запад и јесте директни подстрекач, кривац за оно што се данас дешава“, констатовао је Путин.

Запад је већ изгубио

По његовим речима, ако је Запад желео да изазове сукоб како би прешао на нову фазу обуздавања Русије, онда је у томе успео.
„Ако је Запад желео да изазове сукоб како би прешао у нову фазу борбе против Русије, у нову фазу обуздавања наше земље, може се рећи да је у извесном смислу и успео. И рат је покренут и санкције су уведене“, оценио је Путин.
Ипак, како каже, Запад је изгубио.

„Међутим, требало је да схвате да су од самог почетка наше специјалне војне операције изгубили, јер њен почетак означава и почетак кардиналног слома америчког светског поретка“, поручио је председник Русије.

Запад није успео да посеје раздор у Русији

Запад није успео нити ће успети да посеје раздор и неред у Русији, изјавио је Путин.
„Они, очигледно, нису само покушали да задају ударац руској привреди – њихов циљ је био да посеју раздор, немир у нашем друштву, да деморалишу људе. Али и ту су се преварили – ништа није успело и сигуран сам да ни неће“, рекао је руски лидер.
По речима Путина, западним земљама није потребна Русија као држава, „због чега су подржавале сепаратизам, тероризам, унутрашње деструктивне снаге и пету колону у Русији“.
„Сви они су добијали и настављају да добијају безусловну подршку тог колективног Запада“, истакао је он.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Путин: Народ у Донбасу осам година био подвргнут геноциду и изолацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала