- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Следи промена времена! РХМЗ упозорава на веће количине падавина, а затим нови топлотни талас

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICНевреме у Београду
Невреме у Београду  - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је упозорење за подручје Србије на већу количину падавина за 8. и 9. јул.
Следи нова промена времена! РХМЗ упозорава на веће количине падавина
Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је упозорење за подручје Србије на већу количину падавина за 8. и 9. јул.
Како се наводи на сајту РХМЗ, сутра, 8. јула, очекује се облачно са кишом, понегде и локалним пљусковима са грмљавином, осетно свежије и ветровито.
Више падавина очекује се понегде на западу, југозападу и југу Србије, а крајем дана, током ноћи ка суботи и у суботу ујутру и на југоистоку и истоку земље очекују се падавине од 20 до 40 милиметара за 24 сата, а локално може пасти и више.
Метеоролог Ђорђе Ђурић говорио је за медије какво нас време очекује после невремена које је задесило целу Србију.
„Нажалост, сутра следи нова промена времена. Доћи ће до наоблачења и захлађења. Добра вест је да ће у већем делу Србије бити суво пре подне. Појавили су се наслови да ће појавити слични случајеви као од пре неке вечери. На срећу, неће бити тако кад је Београд у питању. Падавине ће се пред сам крај дана појачати на југу и истоку земље. И ту треба бити на опрезу јер се очекује и до 20мм кише. Да истакнем и то да ће од сутра температура бити у паду, као и да ће северо-западни ветар бити у појачању. За викенд можемо да очекујемо смену облака и сунца, са тим што ће облачност бити велика у суботу и нешто више падавина. Биће поприлично свеже због ветра. За викенд на југу и југоистоку температуре ће бити праве јесење, неће прећи 20 степен. У Војводини за викенд око 25, 26 степени“, рекао је Ђурић.
А следеће недеље нас очекује топлије време, а крајем недеље и нови топлотни талас.
„Од понедељка ће бити знатно више сунца. Почетком следеће недеље ћемо уживати у сунчанијим интервалима. Током дана ће бити умерено топл, око 25 степени и онда нам пре свим прогнозама следи нови топлотни талас“, рекао је Ђорђе Ђурић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала