- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска код Соледарска изгубила око 2.500 људи

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуска авијација у Украјини
Руска авијација у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
У нападима руске авијације украјинска војска код Соледарска је изгубила већ 2.500 људи, саопштено је у четвртак из Министарства одбране Русије.
„Противник трпи знатне губитке у свим правцима. У нападу високопрецизним оружјем Ваздухопловно-космичких снага Русије на борбене позиције украјинске војске у соледарском правцу укупни губици 24. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине су већ око 2.500 људи, што чини више од 60 одсто њених војника“, наводи се у саопштењу и додаје да је практично потпуно уништена 79. десантно-јуришна бригада Оружаних снага Украјине, која је изгубила око 80 одсто људства.

Осујећен покушај постављања украјинске заставе на Змијско острво

У Министарству одбране Русије је саопштено да је руска авијација високопрецизним ракетама осујетила покушај симболичног постављања украјинске заставе на Змијско острво. Део противничке групе је ликвидиран, а преживели војници су побегли.
„У светлу војних пораза и масовног повлачења украјинске војске у Донбасу 7. јула током ноћи кијевски режим је покушао симболички да постави украјинску заставу на Змијско острво. Око пет ујутру на острво се с моторног чамца искрцало неколико украјинских војника, који су се фотографисали са заставом. Руски војни авион је одмах извео напад високопрецизним ракетама на Змијско острво и ликвидирао групу украјинских војника. Преживели су побегли у правцу насеља Приморско у Одеској области“, наведено је у саопштењу.
У протекла 24 сата су уништени и пункт за смештај плаћеника у Николајевској области и центар за обуку украјинских одреда у области Очакова, као и шест управљачких пунктова и три складишта муниције.
У Министарству одбране Русије је наведено и да је украјинском батаљону „Кракен“ било наређено да крене у Покровско, али су команда националиста и милитанти одбили да испуне задатак.
Руководство Оружаних снага Украјине, такође, наредило да се скрате рокови за опоравак и лечење рањених војника, како би се надокнадили губици у одредима који су у зонама борбених дејстава.
Министарство одбране је прецизирало да је озбиљан недостатак војника у првом ешалону принудио кијевски режим да шаље на прву линију фронта батаљоне који су испуњавали задатке у позадинским областима као заштита.
Према наводима руског министарства, војници 80. десантно-јуришне бригаде одбијају да учествују у борбеним дејствима и масовно дезертирају у позадинске области.
Руска авијација је у Доњецкој Народној Републици уништила складиште с муницијом, у којем је било до 350 украјинских војника.
„У области града Артјомовск у ДНР руска авијација је погодила пунктове привременог смештаја и складишта с муницијом одреда 14. и 72. механизоване бригаде, као и 10. планинско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине. У уништеним објектима је било око 350 милитаната и 20 јединица борбених оклопних машина“, речено је у Министарству одбране Русије.
Руски ловци СУ-35 су у протекла 24 сата оборили два украјинска авиона: МиГ-29 у области Николајева и Су-25 у Доњецкој Народној Републици.
Уништена су и три украјинска вишецевна ракетна система „град“, као и артиљеријски вод 152-милиметарских хаубица „хијацинт Б“.
Руска војска у Лисичанску - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Путин: Желе да нас победе на бојном пољу – нека покушају, али већ су изгубили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала