- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Матвијенко: Путин дао до знања да Русија неће дозволити да се игноришу њени национални интереси

© Sputnik / Кирилл КаллиниковПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Русија никоме неће дозволити да игнорише њене националне интересе и да угрожава њене грађане, изјавила је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко.

„Одлуке председника Русије Владимира Путина о признању независности ДНР и ЛНР и о спровођењу специјалне војне операције за заштиту Донбаса су јасни сигнали да никоме и никада нећемо дозволити да игнорише наше националне интересе, да угрози безбедност наших грађана, те да Русија своје не оставља у невољи“, казала је Матвијенко.

Она је додала да се руска специјална војна операција реализује по плану, „прецизно и доследно“.
„Руски војници храбро и професионално извршавају своју дужност. И нема никакве сумње у то да ће сви циљеви које је поставио лидер државе бити остварени“, нагласила је Матвијенко.
Такође је констатовала да западне санкције, које су без преседана, нису успеле да пољуљају руску економију и финансијски систем. По њеним речима, изазови за Русију ће само расти.

„У условима нове реалности, не можемо себи дозволити да се опустимо и умиримо ни на дан, ни на минуту. Изазови ће, очигледно, расти. Неће бити повратка на пређашњи светски поредак. То треба схватити“, казала је председница Савета федерације.

Она је додала да Русија интензивира дијалог са Азијом и Латинском Америком.
„Упркос томе што су контакти са колегама из непријатељских земаља практично замрзнути, темпо међупарламентарног рада и даље је висок. Развијамо дијалог са партнерима из земаља Азије, Африке, Блиског истока и Латинске Америке“, саопштила је Матвијенко.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала.
Зграда Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
РУСИЈА
Матвијенко: Ништа више неће бити као пре, Запад неће укинути санкције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала