- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Несташни дечко српског фудбала је сазрео и то ће показати „биковима“: „Спреман сам за борбу“

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаНемања Радоњић
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Немања Радоњић представљен је у Торино као ново појачање „бикова“, где ће покушати да се врати у врхунску форму и то неколико месеци пред почетак Мундијала у Катару. Талентовани и несташни Србин је пре шест година већ био у Италији, али га је тада „посебна глава“, како је описао спортски директор Валтер Сабатини коштала повратка у Србију.
Управо је Валтер Сабатини човек који одлично познаје бившег фудбалера Црвене звезде и Партизана, Бенфике, Олимпик Марсеља, с обзиром на то да је као спортски директор Роме пре неколико година био главни „кривац“ за довођење Радоњића у Рим.
Није се дуго задржао брзоноги Нишлија у "вечном граду," али тада је био млад. Несташне су то године, поготово за врелу јужњачку крв.
"Сећам се Радоњића из тог периода, био је фантастичан таленат. Изузетно брзо нападачко крило са одличном техником. То су биле кључне ствари које су ми рекле да је он тај. Надам се да је сада сазрео са свих аспеката, јер је у ствари као клинац имао 'специфичну главу'. Да кажемо да је био мало неташан. Уверен сам да је Торино повукао одличан потез јер говороио о играчу који има све предиспозиције да се снађе у Серији А. Поготово у клубу као што је Торино у којем је тренер Иван Јурић", рекао је Сабатини.
Причао је и Радоњић о очекивањима након повратка на Апенине, после путешествија у Марсеју, Херти, и Бенфики.
"Враћам се у Италију после шест година. Био сам део Емполија и Роме, али сам тада био млад, а сада сам спреман за борбу. Срећан сам што сам у тиму какав је Торино и припремљен сам за наредну сезону. Италија ми се јако свиђа", биле су прве Немањине речи.
Радоњић ће имати знатно олакшан посао и скраћен период адаптације на нову средину, с обзиром на то да су староседеоци у клубу Саша Лукић и Вања Милинковић-Савић, док је тренер Хрват Иван Јурић, који се показао као човек који уме да "пронађе жицу" играчу и извуче максимум из њега.
Управо је то нешто што треба Радоњићу како би се подигао на највиши ниво и био онај прави у пуном сјају, као што је то био случај када се вратио у Црвену звезду и "експлодирао", био један од кључних играча у ери тренера Владана Милојевића.
"Познајем Вању и Сашу. Са Лукићем имам посебан однос јер смо играли заједно када смо били млађи, а путеви су нам се поново спојили у репрезентацији Србије. Доста ми је причао о Торину и људима који тамо раде. Причао ми је и о навијачима које поздрављам и једва чекам да заиграм пред њима". Моја природна улога је лево крило, с тим што могу да одговорим и на неким другим позицијама. У зависности где ме тренер види као најбољу опцију. Не познајем Јурића, али су сви веома похвално говорили о њему. Чак и Игор Тудор који је тренер у Марсеју, ми је рекао да Јурић увек тражи најбоље на сваком тренингу и да вредно ради. То је оно што је за мене јако важно", истакао је српски репрезентативац, који је као фудбалер Марсеја стигао на позајмицу у Торино.
Претходно је ишао на каљење у Берлин и Лисабон, а сада ће имати праву шансу да се избори за место у стартних 11 и да натера "бикове" да на крају сезоне откпупе његов уговор од Француза.
Подсетимо, Немања Радоњић је био члан млађих категорија Партизана, после чега га је пут одвео у Емполи, касније у Рому, да би се поново вратио у српски фудбал, само што је тада обукао дрес Партизановог љутог ривала Звезде.
Врућ темперамент је несумњиво „укочио“ његову каријеру, али и даље није касно да покаже да је спреман за највећа дела, пошто има 26 година и то је најбоље време за врхунски фудбал.
Каже да је спреман и да ће се борити, а „бикови“ ће имати прилику то први да виде и осете на терену.
Нападач Фулама, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Немац стиже код Митровића да му „чува леђа“
Фусени Дијабате  - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Партизан послао своје дете у Шпанију, а из Турске довео Малијца
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
„Русија је у најлепшим одајама сећања“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала