- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Живот му висио о концу – сада стоји на Новаковом путу до финала

© AP Photo / Alberto PezzaliКамерун Нори
Камерун Нори - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић у полуфиналу Вимблдона састаје се са Камеруном Норијем британским тенисером поерклом из Јужне Африке, који иза себе има филмску животу причу. Живео је у три земље, а као тинејџер доживео је несрећу која је могла да му одузме живот. Срећом, Камерун је успео да се врати тенису, а ове године стигао је до највећег успеха у каријери.
Животна прича Камеруна Норија почела је у Јоханезбургу у Јужноафричкој Републици, одакле су његови родитељи били принуђени да се одселе са тада будућним тенисером због пљачке породичног доба.
Као трогодишњак Нори се са породицом преселио на Нови Зеланд где је и почео да се бави тенисом, али с обзиром да та земља није довољно улагала у бели спорт Камерун је као тинејџер спаковао кофере и отишао у Лондон.
Током тинјџерског доба тенисер је прошао неке од најтежих тренутака у животу јер је умало изгубио живот када се после журке враћао у алкохолисаном стању аутомобилом.
Већ у то време Нори се такмичио на јуниорским турнирима, а журка која је могла да му промени живот постала је прекретница.
„То је била спознаја да не радим ствари онако како би требало и да не доносим најбоље одлуке. Излазио сам више него што је требало да излазим, као што су то радили сви типични студенти. Много сам уживао“, испричао је Нори.
Међутим, изласци и алкохол довели су до потреса мозга и шест шавова, а тениска каријера била је под знаком питања након што је Нори морао да пропусти турнир у Даласу.
„После тога су ме тренери нагазили и постао сам много професионалнији након свега, одрастао сам. Тада сам схватио да желим само да играм тенис и посветим се томе. На крају је то била позитивна ствар која ме је натерала да почнем да радим“, објаснио је Нори.
Успео је Британац после свих немилих догађаја да се издигне и ове године стигне до најбољег пласмана на Гренд слему где га чека један од најбољих тенисера свих времена.
На осталим Гренд слемовима Нори никада није прошао даље од трећег кола, а ове године на Вимблдон је стигао после две освојене титуле на трофејима 250 серије у Делреју и Лиону.
Када је почео сезону на трави у Истбурну није деловало да би на Вимблона могао да догура тако далеко јер је на турниру 250 серије у Великој Британији стигао тек до трећег кола.
Међутим, треба имати у виду да ће Нори против Ђоковића играти на крилима британске публике која је прошле године носила и против Роџера Федерера.Тада је Британац успео да одузме сет Швајцарцу.
Ако се изузме публика све остало је на Новаковој страни јер после фантастичног преокрета и заостатка од 0:2 против Јаника Синера, јасно је да српски ас на трави може да учини све.
За место у финалу, потенцијлано осмо за Новака двојица тенисера боре се у петак од 15:30.
Елена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Московљанка написала историју на Вимблдону – преко бивше шампионке до финала
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Новак на терену очекивано пре Надала
Новак  Ђоковић и Ненад Зимоњић у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Србин и Хрват се срели пред меч на Вимблдону – Новак „упао“ у кадар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала