- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: План Групе 7 да бојкотује Русију на самиту Г20 – пропао

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСедница министара спољних послова на Г20, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров
Седница министара спољних послова на Г20, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
План Групе 7 да бојкотује Русију на самиту Г20 на Балију је пропао, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Она је тим речима прокоментарисала изјаву министарке спољних послова Немачке Аналене Бербок која је на маргинама самита Г20 на Балију казала да понашање шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова на састанку са колегама указује на то да руске власти не показују „ни милиметар“ спремности за преговоре. По њеним речима, о томе говори и чињеница да је Лавров на Г20 „већи део преговора провео ван просторије, а не у њој“.
„Од момента када је почела седница Г20, Лавров се налазио у сали и отприлике два сата касније је почео да одржава билатералне састанке са колегама са тог истог форума у суседној просторији. То су радили и други министри, јер се због тога и одржавају форуми уживо – због састанака и контаката. У супротном би се сви укључили онлајн или послали своја обраћања“, написала је Захарова на Телеграму.
По њеним речима, Лавров је унапред направио распоред који је обухватао и седницу Г20 и бројне билатералне контакте и комуникацију са међународним медијима. Сви материјали, фотографије, снимци су објављени на сајту Министарства спољних послова Русије и на званичним налозима на друштвеним мрежама.

„Сада истина о Бербок. Она је то рекла зато што је пропао план Г7 да бојкотује Русију на Г20. Нико није подржао западне режиме. Због тога су и бесни“, оценила је Захарова, истакавши да „никаква Аналена неће променити реалност својим лажима“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров се на маргинама састанка Г20 у четвртак састао са шефовима дипломатије Кине и Турске, а данас ће разговарати с колегама из Индије, Индонезије, Аргентине и Бразила.
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Нисам ни нудио Блинкену да се фотографишемо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала