- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Демонстранти упали у резиденцију председника Шри Ланке /видео/

© AP Photo / Amitha ThennakoonДемонстрације у Шри Ланки
Демонстрације у Шри Ланки - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Више хиљада демонстраната у престоници Шри Ланке Коломбу пробило је данас полицијске барикаде и ушло у званичну резиденцију председника Готабаје Раџапаксе.
Неки демонстранти, носећи шлемове и држећи заставе Шри Ланке, упали су у резиденцију, а на снимцима објављеним на друштвеним мрежама може се видети како шетају председничким одајама и пливају у базену.
Хиљаде људи пробило је полицијске барикаде да би дошли до Раџапаксине куће, при чему је полиција пуцала у ваздух, али није успела да их спречи, преносе агенције.
Локални медији пренели су да су 33 особе повређене током протеста, а група посланика је позвала председника да се повуче.
Два извора из Министарства одбране навела су Ројтерсу да је председник Раџапакса у петак уклоњен из службених просторија због своје безбедности.
Држава од 22 милиона људи бори се са озбиљном несташицом девиза која је ограничила основни увоз горива, хране и лекова, гурнувши је у најгору економску кризу од стицања независности 1948. године.
Многи за то окривљују председника државе, а углавном мирни протести трају од марта ове године.
Незадовољство се погоршало последњих недеља пошто је у земљи дошло до затварања школа и рационализације потрошње горива, а инфлација у јуну је достигла готово 55 одсто, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала