- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Драган Човић: Опасно претварање БиХ у наводну грађанску државу

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЧлан Председништва БИХ Драган Човић
Члан Председништва БИХ Драган Човић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић оценио је да Федерација (ФБиХ) не може преживети као функционалан део Босне и Херцеговинебез снажног поверења између Хрвата и Бошњака.
"Ми желимо да охрабримо колеге Бошњаке да разумеју да се БиХ не може овладати бројношћу, да није добро ни за бошњачки народ ако се хрватском народу узурпирају права и намећу политички представници", истакао је Човић за "Вечерњи лист", преноси Срна.
Он је рекао да ће Изборни закон БиХ морати да се промени најкасније шест месеци након избора, кад већ то није учињено пре избора и додао да су то ставили до знања сви релевантни европски и амерички представници.
"БиХ може опстати само као држава три конститутивна народа, што уосталом и потврђује задњи попис становништва на којем се 97 одсто људи у БиХ изјаснило да припада једном од та три народа, што довољно говори о односима у БиХ", рекао је Човић.
Он сматра да је врло опасно негирање таквог изјашњавања људи у БиХ на последњем попису и претварање земље у наводну грађанску државу како би, какао је рекао, најбројнији народ овладао овим простором.
"Данас треба јасно рећи да је то промашена и назадна политика коју не подржава већина људи у БиХ. Представницима међународне заједнице поручујем да виде чиме смо се бавили у протеклих неколико година и како смо дошли у позицију да потпуно заостанемо на европском путу", поручио је Човић, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала