- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дугоухо јаре Симба постало звезда /видео, фото/

© Фото : Youtube/Nagra FarmДугоухо јаре Симба постало звезда у Пакистану
Дугоухо јаре Симба постало звезда у Пакистану - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Јаре изузетно дугих ушију одушевило је кориснике друштвених мрежа у Пакистану.
Симба, како је узгајивач Мохамед Хасан Нарејо назвао јаре, рођен је у Карачију 4. јуна са ушима дугим чак 46 центиметара.
„Моја породица и ја нисмо могли да верујемо својим очима. Били смо тако узбуђени. Нешто више од месец дана након Симбиног рођења, његове уши су сада дугачке 54 центиметра, а то је дуже и од висине козе", рекао је Нарејо.
„Део (ушију) додирује тло када Симба хода“, додао је Нарејо за немачку агенцију ДПА, објавио је „Дејли сабах“.
Власник је нашао решење за проблем.
„Сашили су ми посебну врећицу за Симбине уши. Ставим уши унутра, и омотам му врећу око врата", казао је власник необичне животиње.
Живот за целу породицу Нарејо променио се од рођења Симбе.
„Мој дом је прошлог месеца постао најтраженије место у Карачију. Био сам на најмање десетак емисија на ТВ-у и свакодневно дајем бројне интервјуе новинама и телевизијским репортерима", рекао је Нарејо.
Штавише, добија понуде у милионима рупија (хиљаде долара) од узгајивача из Саудијске Арабије, Омана и Бахреина да прода Симбу.
„Не желим да продам своје јаре", одлучан је поносни власник.
Нарејо је јаре назвао Симба због његове смеђе боје коже која подсећа на лављу. „Такође, мој млађи брат и ја смо обожаваоци анимираног лика лава Симбе", додао је он.
„Планирам да сачувам Симбину сперму за вештачку оплодњу, тако да ако, не дај боже, више не буде његове расе — може да се настави", рекао је Нарејо.
Он храни Симбу млеком три пута дневно, а предузео је и друге кораке да обезбеди своју драгоценост — везао је црни конац око грла животиње да би „одагнао уроке“, јер, како каже „он је само јаре са статусом славне личности“, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала