- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Русију су почели да схватају озбиљно

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Русију су, откако је почела специјална војна операција у Украјини, у свету почели да схватају озбиљно, као Совјетски Савез, а имајући у виду број уведених санкција, можда чак и озбиљније, рекао је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

„Председник Русије је објавио циљеве специјалне војне операције, а то су заштита грађана Донбаса и денацификација и демилитаризација Украјине. Овде је све јасно и ти циљеви ће бити достигнути. Али постоји још један задатак који је већ решен. Русију су почели озбиљно да третирају, као Совјетски Савез, а судећи по броју санкција, понегде и озбиљније“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је приметио да је донедавно све било другачије.

„Сећам се док смо били у Г8 и када нас једноставно нису позвали на састанак 'седморке' где се разговарало о економским и, с времена на време, одбрамбеним питањима западних земаља. Ако те озбиљно не узимају у обзир – лоше стоје ствари. Као у детињству, када би из суседног дворишта дошли у твоје да се туку. Ако си се уплашио и испарио кући, ти си нико и више те нигде неће звати. А ако си ударио први, много су веће шансе да одбраните своје“, закључио је Медведев.

Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
РУСИЈА
Медведев: САД брутално намећу своју вољу – с Русијом неће моћи тако
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала