- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тежак пораз одбојкаша за неуспех у Лиги нација

© Фото : CEVОдбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин
Одбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Одбојкаши Србије доживели су и трећи везани максимални пораз у Лиги нација и на тај начин се и дефинитивно опростили од пласмана на завршни турнир. После Словеније и Италије, од изабраника Игора Колаковића боља је била и селекција Ирана - 3:0 (35:33, 25:21, 25:12).
Нашој селекцији преостаје да у недељу од 14 часова против Kине покуша да забележи утешну победу и тако бар мало поправи утисак суморних партија у Гдањску (Пољска).
Изабраници Игора Kолаковића су успели до сада да забележе четири победе и седам пораза. Остаће у доњем делу табеле шта год да ураде против Кинеза и пропустиће завршницу такмичења, која се од 20. до 24. јула игра у Болоњи.
Иако је више пута до сада селектор Kолаковић помињао да је главни фокус на Светском првенству, а да је планирано да у Лиги нација испроба што више играча, однос појединаца према плавом дресу свакако је за дубљу анализу јер је Иран обрисао под са Орловима у последњем трећем сету.
У првом је било бурно и напето, наши су у маратону пропустили две сет лопте, да би Иранци то искористили и повели после 35:33. У другом сету Иранци су се лако одлепили , 6:3, 8;4, 10:5 и лагано на крају стигли до 25:21.
Трећи сет био је један од најлошијих у историји српске одбојке. Одавно наш неки тим није изгледао онако немоћно на терену, па су на крају Орлови били закуцани од стране Иранаца – 25:12.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Одбојкаши Србије – Европско првенство - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Срби пред суновратом после пораза од Италије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала