Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Парола „појешће те мрак“ враћа се у Србију: Опасан покушај да се озваничи мржња према Русији

CC0 / PxHere / Мрак
Мрак - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Савет Правног факултета у Новом Саду сменом декана Бранислава Ристивојевића покушао је симболички и идеолошки државни удар у Србији.
Вулгарно преписујући опскурне методе мржње и русофобије која се као гангрена шири Западом, чланови Савета су тоталитарном сабљом посекли декана јер је, између осталог, дозволио да студенти посете Руску амбасаду.

„Подржаваш Русију“ – поједе те мрак

У маниру увек будних и намргођених партијских жбирова и ревносних удбашких денунцијаната, надлежни су, наводећи списак разлога, „прецртали“ Ристивојевића и јер су се млади академци у амбасади Русије распитивали за могућност студентске размене.
Противно политици државе Србије и спољнополитичкој стратегији земље, супротно од расположења и воље апсолутне већине грађана, чланови Савета Правног факултета начинили су опасан и мрачан преседан.
Згазивши сва интелектуална начела, здраворазумске аргументе, па и академски морал, јефтином и баналном заменом теза, „чувари“ западнофилне политичке коректности Правног факултета, закључили су да је Ристивојевић подржао Русију тиме што је дозволио да студенти посете амбасаду.
Као у филмовима о Голом отоку и у романима о најтамнијим страницама модерне историје, које смо гледали и читали са подсмешљивом дистанцом као превазиђене теме у реалном животу, Ристивојевића је 2022. године „појео мрак“.

Ако ово прође...

Упозоравајући догађај на универзитету у Новом Саду представља критичан тренутак да се види - постоје ли друштвени механизми и државне полуге које могу хитно да устану против језиве самовоље која у Србију на мала и споредна врата уноси ирационалну мржњу против свега руског?
Јер, ако се овом русофобном дивљаштву на државном Универзитету не стане на пут, западоидним „војницима“ и активистима жестоко плаћеног хибридног рата, свашта креативно може пасти на памет.
Ако може да се смени декан јер студенти иду у амбасаду Русије, зашто се не би отпуштали наставници руског језика по школама јер и они у ствари врше „путиновску пропаганду“?
Ако се пређе преко смене Ристивојевића, зашто се не би потпуно укинуло учење језика у основним и средњим школама и на факултетима пошто то, у суштини, представља подршку руским снагама у Донбасу.
Ако се прећути сеча декана на Правном факултету у Новом Саду, зашто се из наставним програма не би протерали Достојевски и Чехов, Толстој и Чајковски, јер шире „великоруску идеологију“ у незгодном политичком тренутку.
Ако се смењују људи због посете Руској амбасади, зашто некоме не би дошла идеја да протера и самог амбасадора и све дипломате у Москву.

Мало подсећање

Да подсетимо евроатлантске чланове комитета на Правном факултету у Новом Саду:
Србија није увела санкције Руској Федерацији.
Са руским амбасадором се редовно виђају и разговарају високи државни званичници – од председника Александра Вучића, преко министара, посланика, председника општина – па нико од њих никада због тога није смењен.
Србија је војно неутрална и самостална држава у којој се не примењују бизарни методи новозападног лудила и институције једнако могу да сарађују са Америком, Кином, Русијом, Немачком, Британијом, Турском, Индијом...
Неко зато мора да реагује после ужасног и злослутног преседана који су направили чланови Савета Правног факултета у Новом Саду.
Неко мора да заустави овај перфидни и мизерни покушај – државног удара.
Скуп подршке руском народу - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
СРБИЈА
Мало сутра: Добро обавештени стручњаци објавили кад ће Србија да уведе санкције Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала