- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тантео“ више не прави проблем Калинићу

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићНикола Калинић
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Kошаркашки клуб Барселона објавио је да је откупио права на пречу куповину српског кошаркаша Николе Kалинића од Валенсије. Шпански медији нагађали су раније да је реч о суми од 500.000 евра.
Ово све значи да је Барселона прескочила препреку звану „Тантео“, односно право Валенсије да преговара и добије обештећење јер је Калинић у АЦБ лиги наступао за Слепе мишеве.
„Барселона и Валенсија су постигле договор око трансфера права на Николу Kалинића. У случају да се Kалинић врати у АЦБ такмичење, Барселона ће имати спортска права на српског играча", навео је каталонски клуб у саопштењу.
Барселони сада остаје само да се договори са кошаркашем Црвене звезде.
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Шта је „тантео прав(ил)о“ - и како Валенсија „тргује“ Калинићем?
Да чувени Тантео више није проблем истакла је и Валенсија на свом званичном сајту.
„Валенсија је достигла договор са Барселоном о размени уз финансијско обештећење, тако да је решена ситуација око трансфера права на Николу Калинића у АЦБ лиги“, истакли су Слепи мишеви.
Подсећања ради, чак се и Црвена звезда нада да би Калинић могао да остане у црвено-беломе, укључио се у трку и Виртус из Болоње, али овај решени проблем Валенсије и Барселоне указује на то да ће Никола наставити каријеру у Каталонији.
Да треба да пређе у неку другу земљу не би било оволико компликација, али пошто је Валенсија полагала права на њега у Шпанији, Барселона је прво морала да се договори са Слепим мишевима.
Било је у прошлости ситуација када је Тантео право потпуно укочило трансфер, али изгледа да то овога пута неће бити проблем.
Лендри Ноко, Марко Симоновић и Огњен Добрић – КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Марко Симоновић – тренер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала