- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Велики пожар у Пули: Туристи бежали, чуле се експлозије /видео, фото/

© Tanjug / FOTO HINA/ DANIEL SPONZAПожар у Пули
Пожар у Пули - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Пожар великих размера букнуо је данас око поднева на подручју насеља Валдебек у Пули, а због пожара на трафостаници већи део града остао је без струје.
Командант жупанијске ватрогасне јединице у Пули Дино Козлевац рекао је да ватру шири јака бура која отежава гашење пожара. Он је додао да су у Пулу стигла и два канадера који помажу ватрогасцима у гашењу пожара, пренела је Хина.
„Глас Истре“ наводи да су изгореле су куће између Винтијана и Долинке, а људи су евакуисани.
Грађани и туристи беже из кућа, а с места пожара стално се чују експлозије, јавља „Слободна Далмација“. Према посљедњим информацијама букнуо је још један пожар на подручју између Медулина и Помера.
Козлевац је рекао да је после неколико сати гашења казао да је пожар под контролом и да се успешно гаси, али још није локализован
Пожар гаси 70 ватрогасаца из Пуле, Ровиња, Пазина и Лабина, чланови добровољних ватрогасних друштава, 27 ватрогасних возила, три канадера и житељи најугроженијих подручја.
„Куће су више-мање одбрањене, страдали су неки привредни објекти, једна радионица, неколико аутомобила, али оно најважније - нико није страдао“, поручио је Козлевац и рекао да је према првим проценама изгорело око 30 хектара четинара, борове шуме, траве и ниског растиња.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала