- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макао затвара казина на недељу дана због ковида 19

CC0 / Pixabay / Макао
Макао - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Азијски центар коцке, град Макао, затвориће сва своја казина на недељу дана почевши од сутра и у великој мери ограничити кретање људи, покушавајући да заустави епидемију ковида 19, јер се у последње три недеље заразило више од 1.400 особа.
Свим предузећима, изузев супермаркета и других која пружају основне услуге, наређено је затварање, а становници морају остати код куће, осим уколико не морају да задовоље основне потребе или ако се не баве послом који се сматра неопходним, преноси АП.
Макао, кинески регион са ограниченом аутономијом, попут оближњег Хонгконга, суочава се са првим значајнијим избијањем пандемије.
Град са 680.000 људи забележио је јуче 93 нова случаја, чиме је укупан број у току епидемије порастао на 1.467.
Градске власти поступају у складу са стратегијом "нулте ковид толеранције“, зграде у којима се налазе позитивне особе се закључавају и спроводи се вишеструко масовно тестирање.
Грађани су упозорени да ће полиција патролирати улицама и да ће се прекршиоци суочити са казнама, преносе медији у Макау, а свако ко се налази на јавном простору мора да носи маску.
Економија Макаоа у великој мери зависи од његових казина и са њима повезаних послова, који су тешко погођени пандемијом, преноси Танјуг. Приходи од коцкања су донекле повећани прошле године, али су и даље далеко испод нивоа на ком су били пре пандемије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала