- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић од смеха до ивице суза: Сваки пут је све важније

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић је после освојеног седмог трофеја на Вимблдону, укупно 21. Гренд слем трофеја у каријери, рекао да како време пролази сваки нови трофеј му је све важнији, готово кроз сузе, а посебно је говорио о финалисти Нику Кирјосу.
Ђоковић је савладао Кирјоса у четири сета, освојио је седми Вимблдон, четврти узастопни, укупно 21. Гренд слем турнир и био је веома емотиван у обраћању на терену.
Најпре је говорио о Кирјосу, са којим је током година имао турбулентан однос.
„Ник, вратићеш се у финале, не само на Вимблдону, него уопште. Показао си зашто заслужујеш да будеш један од најбољих играча на свету. Поштујем те много, мислим да си феноменалан тенисер, бићеш овде још много година, сигуран сам да ћемо те гледати. Нисам мислио да ћу икада рећи оволико лепих речи о теби. Ово је званично братство“, рекао је Ђоковић уз осмех.
Потом је прича отишла на други спектар емоција, готово до суза.
„Изгубио сам речи за то шта овај турнир и шта овај трофеј мени значи, тиму, породици. Увек ће бити посебан у мом срцу, мотивисао ме је да кренем да се бавим тенисом на једној планини у Србији. Видео сам 1992. године Пита Сампраса како осваја трофеј, питао сам родитеље да ми купе рекет и то је била моја прва слика о тенису. И сваки пут је освајање овог турнира све важније“, истакао је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић је шампион Вимблдона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала