- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински министар одбране признао: Имамо велике губитке

© AP Photo / Nariman El-MoftyУкрајински војници у тенку
Украјински војници у тенку  - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Министар одбране Украјине Алексеј Резников изјавио је да украјинска војска трпи бројне губитке и да је исцрпљена.
„Морамо да обновимо наше јединице, да их заменимо и прерасподелимо, јер имамо велике губитке. Желимо више оклопних возила, више наоружања од наших партнера. Морамо да обновимо неке области, обновимо утврђења и испланирамо нову оперативну стратегију“, рекао је Резников у интервјуу за „Волстрит џурнал“.
Према његовим речима, ракетни системи кратког домета „Џавелин“ и лаких противтенковских ракетних бацача више нису на листи приоритетне технике за Оружане снаге Украјине, а сада су Кијеву потребна артиљеријска оруђа великог домета.
Због специјалне операције Русије за заштиту Донбаса, која је почела 24. фебруара, САД и савезници из НАТО-а настављају да снабдевају Украјину оружјем за борбена дејства. Раније је председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден потписао нацрт закона о додели војне, економске и хуманитарне помоћи Кијеву у износу од око 40 милијарди долара.
Москва је у више наврата указивала на покушаје Запада да подстакне сукоб испорукама муниције за Оружане снаге Украјине. Министарство одбране Русије упозорило је да ће складишта муниције постати легитимне мете Ваздушно-космичких снага Русије у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала