Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Високи Дечани: Приштина обмањује причом о заштити манастира

© AP Photo / Visar KryeziuМанастир Високи Дечани
Манастир Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Привремене приштинске институције обмањују јавност причом о пуној правној заштити коју наводно ужива манастир Високи Дечани, саопштено је на Твитер налогу тог српског манастира.
„Косовске институције тврде да манастир Високи Дечани ужива пуну правну заштиту и захтевају извињење од организације Европа Ностра. Заборављају да се већ шест година одлука Уставног суда о манастирском земљишту игнорише и да се одбацује потписани споразум о обилазници око заштитне зоне манастира“, наводе из Високих Дечана.
Указују да уместо да покажу инклузивност, одговорност и спремност за истинско поштовање владавине права и светиња СПЦ, министри тзв. Косова су изабрали „приступ конфронтације који суштински наноси штету свим грађанима Косова“ и свим заједницама.
„Изгубљена прилика. Тужно“, поручили су из Високих Дечана.
Манастир Високи Дечани је задужбина краља Стефана III Дечанског и цара Душана. Градња је завршена 1335. године, а фреске су завршене око 1350. године. Манастир је посвећен Христу Пантократору и Вазнесењу Господњем - Спасовдану. - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СРБИЈА
Високи Дечани: Приштинске институције настављају правно безакоње и терорисање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала