- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Акције „Твитера“ у паду после одлуке Илона Маска

© AP Photo / Richard DrewТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Акције „Твитера“ пале су јутрос за 7,2 посто на 34,17 долара, пре званичног отварања Волстрита, након што је Илон Маск одустао од уговора о куповини те компаније за 44 милијарде долара.
Компанија је на путу да изгуби око две милијарде долара тржишне вредности, пошто је Маск одустао од споразума о куповини и приватизацији тог друштвеног медија, извештава „Блумберг“.
Акције „Тесле“, произвођача електричних аутомобила на чијем је челу Маск, ослабиле су за 0,3 процента.
„Твитерове“ акције се тргују знатно испод цене од 54,20 долара по акцији, коју је Маск понудио у априлу за преузимање.
Најбогатији човек на планети је, међутим, потпуно повукао понуду наводећи да „Твитер“ није истинито представио податке о броју лажних корисничких налога и тврдећи да је број спамова (нежељене поште) који се шаље аутоматизовано много већи него што је компанија објавила.
„Твитер“ је демантовао Маскове тврдње, наводећи да ботови чине мање од 5,0 посто од укупног броја корисника, а руководиоци те друштвене мреже су прошлог четвртка поновили да су њихове процене тачне.
Поред накнаде од милијарду долара за раскид уговора, трговци кажу да следи још већи хаос пошто је „Твитер“ најавио да ће поднети тужбу против Маска.
Председник „Твитера“ Брет Тејлор објавио је да ће компанија покренути судски поступак како би закључила трансакцију „по цени и под условима који су договорени са Маском“.
Твитер је ангажовао адвокатског „тешкаша“ за аквизиције и спајања, канцеларију „Вочтел, Липтон, Розен и Кац“ и намерава да поднесе тужбу почетком ове недеље, наводи „Блумберг“, позивајући се на изворе упознате с плановима, пренео је Танјуг.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала