Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бугарски европосланик: Србија жели да спречи развој Западног Балкана и наметне „српски свет“

© © Screenshot: YouTube/ Angel DjambazkiБугарски посланик Ангел Џамбаски
Бугарски посланик Ангел Џамбаски  - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Бугарски европосланик Ангел Џамбаски изјавио је да Србији није место у Европској унији, истакавши да је земља „дестабилизујући фактор“ на Балкану.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Њихов утицај преко бивших југословенских обавештајних служби, њихових агената и мрежа, има за циљ да омете развој региона и наметне идеју 'српског света' по угледу на њихове руске покровитеље“, написао је Џамбаски на Фејсбуку.

По његовим речима, Југославија је кршила права националних мањина, а у извештају Европског парламента Србију позивају да декласификује архиве југословенске Контраобавештајне службе (КОС) и Управе државне безбедности (УДБА) како би се открила „историјска истина о учешћу тих обавештајних служби у малтретирању и зверствима над Бугарима, Бошњацима, Хрватима и Словенцима“.
Џамбаски сматра да Србија и даље затвара очи на положај Бугара који живе у Босилеграду. Он је подсетио на инцидент са новинарима Бугарске националне телевизије који су нападнути у том месту.
Према речима европосланика, инцидент је изазвао невољну реакцију Србије, јер тамо живе Бугари.
„Зато ћу наставити да браним став да ЕУ не може да толерише Вучића и сталне српске провокације на Западном Балкану“, закључио је политичар.
Средином јуна у Босилеград су допутовали новинари Бугарске националне телевизије како би снимили репортажу о индустријском загађењу воде отровним супстанцама. У томе су их спречили радници рудника „Босил метал“ који су гађали новинаре камењем.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2022
РУСИЈА
Бугарски посланик о изјави премијерке Србије: Србија је као руска провинција, није јој место у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала