- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган и Зеленски разговарали о „коридору за житарице“

© AP Photo / Turkish Presidency PoolПредседници Украјине и Турске, Владимир Зеленски и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Истанбулу
Председници Украјине и Турске, Владимир Зеленски и Реџеп Тајип Ердоган, на састанку у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарао је телефоном са украјинским колегом Владимиром Зеленским о решавању кризе у Украјини и стварању безбедносних коридора за испоруке жита на светска тржишта преко Црног мора, саопштила је администрација турског лидера.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Председник Ердоган је у разговору са председником Зеленским разговарао о рату у Украјини и успостављању безбедносних коридора за извоз житарица преко Црног мора“, навела је администрација на Твитеру.
Како се наводи у саопштењу, Ердоган је истакао да је његова највећа жеља да обезбеди мир у Украјини. Он је рекао и да Анкара наставља да ради на спровођењу плана који су припремиле УН у вези са испоруком жита из Украјине на светска тржишта.
Ердоган се заложио за решавање украјинске кризе дипломатским путем, истакавши да је за то неопходно да буде спреман преговарачки сто. С тим у вези, спреман је да уложи све напоре, укључујући посредовање, да се обнови „истанбулски процес“.
Турски председник је у понедељак о украјинској кризи и питањима извоза житарица разговарао и са руским колегом Владимиром Путином.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
Рок десет дана: Ердоган намерава да реши питање извоза жита из Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала