- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Истрага на Кембриџу: Серија самоубистава међу студентима

CC0 / Unsplash/Tim Alex / Универзитет Кембриџ
Универзитет Кембриџ - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Петоро студената Универзитета Кембриџ у Великој Британији одузело је себи живот у последња четири месеца, због чега је отворена истрага у тој установи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Свих пет самоубистава на Кембриџу догодила су се између марта и јуна ове године – једно у марту, три у мају и једно у јуну. Са Универзитета је саопштено да су иследници потврдили једно самоубиство, док се четири преостала и даље истражују и воде као сумња на самоубиство.
Професор Грејем Вирго, проректор за наставу, казао је да истрагом нису утврђене везе нити заједнички мотив код првих четворо студената који су одузели себи живот, док се пето самоубиство догодило после закључења те истраге. Свих пет жртава самоубиства били су са различитих колеџа Универзитета Кембриџ.
Универзитет је одбио да објави идентитет студената, али су британски медији објавили имена двоје, Данијела Фраја (20), студента друге године историје на Хомертон колеџу и Јасмин Лаџој (34), студенткиње прве године друштвених и политичких наука на Хјуз холу, преноси Гардијан.
Универзитет је основао и кризни штаб у ком су представници колеџа са ког су самоубице, експерти за јавно здравље, локалне власти, Националног здравственог система...
Студентска унија Кембриџа у саопштењу је критиковала план превенције суицида на Универзитету, тврдећи да је он „разводњен“ после притиска са одређених колеџа.
„Погрешно је спекулисати о околностима смрти ових студената, али не би требало да се стидимо чињенице да постоји криза менталног здравља студената на Кембриџу“, саопштено је из те уније.
Годишња стопа самоубистава у Великој Британији, према последњим подацима, је три на 100.000. Универзитет Кембриџ има око 24.000 студената.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала