- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Крвна група открива шта треба јести, а шта избегавати

© Flickr / www.tOrange.biz Valdemar Fishmenсеменске сунцокрета
семенске сунцокрета - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Исхрана која се заснива на крвној групи открива шта би конкретна особа требало да једе, а шта да избегава, пише „Винчестер хоспитал“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На пример, ако имате крвну групу А требало би више да једете вегетеријанску храну , ако имате крвну групу 0 требало би да једете више месо, а избегавате житарице. Ако пак имате крвну групу Б онда би требало да се хране разноврсно и вама неће сметати млечни производи који се не препоручују особама са нултом крвном групом или крвном групом А.
Исхрана према крвној групи можда би могла да помогне и у губитку килограма, а такав план мршављења направио је лекар Питер д’Адамо. Он управо сматра да ће човек боље да се осећа уколико конзумира храну која одговара његовој крвној групи.
Овај лекар сматра и да ће масне наслаге мање да се задржавају у телу и да ће човек имати мање здравствених тегоба уколико се придржава исхране засноване на крвној групи.
Доктор Д’Адамо сматра да је крвна група еволуцијски маркер који указује на то која је храна најбоља за тело, а која може да му нашкоди. Он препоручује да људи више конзумирају свежу природну храну, а избегавају прерађену. Не треба јести чоколаду и пити кафу и алкохол, додаје он.

Крвна група А

Према др Д’Адаму, особе које имају крвну групу А требало би да једу поврће, воће, житарице, пасуљ, махунарке, орашасте плодове и семенке.
Када је у питању храна коју треба избегавати, онда су то млечни производи, месо, риба, јаја и прерађена храна.
Овај лекар препоручује и различите вежбе у зависности од крвне групе, па би они који имају крвну групу А требало да се баве јогом, голфом и сличним спортовима.
CC0 / Pixabay / воће и поврће
Здрава храна — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
воће и поврће

Крвна група Б

Особе с крвном групом Б треба да једу поврће, воће, житарице, пасуљ, махунарке, месо, рибу, јаја и млечне производе.
Они који имају ову крвну групу требало би да избегавају орашасте плодове, семенке и прерађену храну.
Када је реч о вежбању, треба да се баве активностима умереног интензитета попут ходања и планинарења, али и тенисом.
© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијариба
риба снетац (корјушка) - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
риба

Крвна група АБ

Особе с крвном групом АБ могу да једу намирнице које које се препоручују особама крвних група А и Б, али је за њих најбоља веганска исхрана. Треба да избегавају прерађену храну.
Њима се препоручују умирујуће вежбе.
CC0 / Pixabay / Пита са сиром
Пита са сиром - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пита са сиром

Крвна група 0

Исхрана особа са крвном групом 0 требало би да садржи месо, рибу и маслиново уље, али постоје одређена ограничења у конзумацији одређеног поврћа, орашастих плодова, семенки и јаја.
Особе с нултом групом требало би да избегавају млечне производе, житарице, хлеб, тестенине, пиринач, пасуљ и прерађену храну.
Особама са овом крвном групом препоручују се снажне вежбе попут трчања.
Треба нагласити да досадашња истраживања нису показала да овакав план исхране утиче на смањење телесне тежине, а с обзиром на то да су у питању строге смернице, сматра се и да би они који се придржавају овог плана остали без неких нутријената. С друге стране, доктор Д’Адамо препоручује узимање и одређених суплемената како би особа испунила све своје нутритивне потребе, пренео је „Пословни дневник“.
© Фото : ПиксабејМесо и прерађевине од меса
 Храна на трпези - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Месо и прерађевине од меса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала