- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Русија ће извозити стратешке сировине бродовима

© Фото : Пресс-служба ФКУ ДСД "Дальний Восток" / Уђи у базу фотографијаМост који спаја Владивосток и острво Руски на Далеком истоку
Мост који спаја Владивосток и острво Руски на Далеком истоку - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Руске компаније су покренуле редовни морски транспорт стратешких сировина у Индију и Кину у позадини западних санкција које су утицале на редовне ланце испорука, пише "Економик тајмс", позивајући се на неименоване изворе.
Како наводе, раније овог месеца прва партија терета из Русије, кроз Кину, стигла је у једну од индијских лука транспортним коридором "Север-Југ".
Како пише "Економик тајмс", руска компанија за превоз терета "Интеко" и "Свифт Транспорт Груп", чије седиште је у Кини, отвориле су заједничке компаније-ћерке за пружање услуга контејнерских превоза из луке Восточни у Кину. Кина је потрошила око 19 милијарди долара за куповину руске нафте, угља и гаса од јануара до краја маја, што је скоро дуго у односу за исти период прошле године. Индија је потрошила 5,1 милијарду долара за исти период , што је пет пута више него пре годину дана.
У 2021. години промет робе између Индије и Русије порастао је за 46,5 одсто. Да би повећали ланце снабдевања, у току су консултације Индије и Русије о обнови транспортног коридора Владивосток-Ченај у оквиру билатералног партнерства у индо-пацифичком региону.
Руски председник Владимир Путин је, говорећи на 6. Каспијском форуму у јуну, рекао да Руска Федерација проширује лучку инфраструктуру у Каспијском региону.
"Пре свега, реч је о изградњи међународног транспортног коридора Север-Југ. То је заиста велики транспортни пројекат, 7.200 километара дуга транспортна артерија од Санкт Петербурга до лука Ирана и Индије", истакао је руски председник.
„Споразум између каспијских држава о сарадњи у сфери транспорта који је ступио на снагу прошле године и који има за циљ претварање каспијског региона у велики међународни логистички центар омогућиће брзо покретање овог коридора“, рекао је Путин.
Саобраћајни коридор Север-Југ у области Астрахан који повезује Русију, Иран, Индију и јужну Азију. - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
РУСИЈА
Почео са радом транспортни коридор који повезује Русију и Индију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала