- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Знам да је моја тениска мајка са мном“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Agape - Aleksandar GajšekНовак Ђоковић и Јелена Генчић
Новак Ђоковић и Јелена Генчић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић је у колекцију трофеја донео и седми Вимблдон, али нажалост неће моћи да о њему разговара са једном особом – особом којој је однео први освојен 2011. године.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Јелена Генчић је Новакова тениска мајка и једна од најважнијих особа за његов тениски развој и пут.
Нажалост, 2013. године је преминула, али Новак неће и не може да је заборави.
„Ја бих је прво – загрлио! Колико ми је жао што није више са нама, толико ми је драго што сам имао прилику да после остварења тог историјског успеха и освајања мог првог трофеја овде 2011. да то поделим са њом, да је је загрлим. Она је имала велико поверење и подршку мојих родитеља, и заједно са њима је на један невероватно велики начин утицала на мене. Без даљњег – она је моја тениска мајка и најважнији тениски ментор – жена која ми је дала могућност да будем овде. Знам да је са мном овде у мислима“, навео је Ђоковић.
Године проведене у раду са легендарном Јеленом су оставиле трага на Новаку који се свега сећа.
„Она ме је толико тога научила о животу – а да не причам о тенису – и тај професионализам и посвећеност долази од ње. Она је била толико темељита у својим анализама, припремама… Ја сам са осам-девет година боравио кући код ње, на касетама смо гледали видео-снимке великих шампиона: објашњавала ми је игру, тактику, зашто радим одређене вежбе, како морам да живим… Такође, знало се да је битно какве оцене имам у школи, шта једем, када се иде на спавање и када се будим, да знам да спремим своју торбу и да је битно да се увек спортски и са поштовањем односим према људима“, каже Ђоковић.
За историју остаје уписан моменат забележен у емисији Агапе, када је Новак донео својој менторки први освојени Вимблдон.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала