- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Парадоксалан исход бизарних одлука политике и система – директан удар на Ђоковића

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Одлука Вимблдона да забрани руске и белоруске тенисере, потом и мера АТП и ВТА да укину бодове најпрестижнијем Гренд слем турниру, довела је до бизарне ситуације у којој је освајач трофеја Новак Ђоковић на најновијој АТП листи пао са трећег на чак седмо место.
Ђоковићу су обрисани бодови са претходног Вимблдона, укупно 2.000, а ни освајање овогодишњег није могло да спречи умањење поена, што је довело до парадоксалне и досад незабележене ситуације.
Као шампион Вимблдона Ђоковић је пао са трећег на седмо место, из чега су профитирали, редом Рафаел Надал, Стефанос Циципас, Каспер Руд и Карлос Алкарас, добивши по једну позицију више.
Још већи парадокс представљају позиције прве двојице, Данил Медведев и Александар Зверев нису учествовали на Вимблдону, Рус због политичке одлуке о забрани, а Немац због повреде задобијене на Ролан Гаросу.
Упркос свему томе, они остају на првом и другом месту АТП листе, а позицију је задржао још један Рус – Андреј Рубљов је и даље осмопласирани тенисер света, док је велики напредак уписао Јаник Синер, скочивши за три позиције до 10. места.
АТП листа
1.
Данил Медведев
2.
Александар Зверев
3.
Рафаел Надал
4.
Стефанос Циципас
5.
Каспер Руд
6.
Карлос Алкарас
7.
Новак Ђоковић
8.
Андреј Рубљов
9.
Феликс Оже-Алијасим
10.
Јаник Синер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала