- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Претили и вређали га“: Отказан концерт Сергеја Ћетковића у Никшићу

© Фото : Јутјуб/Eurovision Song Contest/скриншотСергеј Ћетковић
Сергеј Ћетковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Општина Никшић саопштила је да је тачна информација да је концерт Сергеја Ћетковића планиран за прославу Дана државности 13. јула отказан.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је саопштено из кабинета председника општине, до отказивања концерта је дошло због "неформалног обавештења" да је Ћетковић на друштвеним мрежама претрпио "низ увреда и претњи од стране структура које су прошле недеље протестовале пред Владом."
Општина је, како наводе, одлучила да не тражи Ћетковићеву замену, те да хонорар предвиђен за његов наступ уплати за лечење Никшићанина Божа Јањушевa.
Они су казали да су имали жељу да за "највећи државни празник приредимо нашим суграђанима и гостима из других градова једно лепо вече са регионалном звездом из Црне Горе."

"Тај полусвет је у својој мржњи отишао толико далеко да је певачу замерио што се преко своје званичне инстаграм странице опростио од покојног митрополита Амфилохија када се овај упокојио. Сличне активности ове екстремистичке и мржњом острашћене групе су покушале спровести и приликом гостовања највећег живог песника са ових простора Матије Бећковића зимус у Никшићу али се Бећковић није поколебао. Овакав однос према уметницима имали су још само нацисти у Хитлеровој Њемачкој и права је срећа да су ове структуре далеко од узимања било какве власти у Црној Гори", пише у саопштењу.

Општина је, како наводе, одлучила да не тражи Ћетковићеву замену, те да хонорар предвиђен за његов наступ уплати за лечење Никшићанина Божа Јањушевића.
"Ми смо као Општина могли ангажовати замене и било је естрадних уметника којима није био проблем да певају и суоче се са увредама и претњама поменутог полусвета али ми нисмо желели да излажемо ни њих ни грађане новим непријатностима нити да наш велики празник претварамо у надгорњавање са црногорским нацистима. Зато смо одлучили да не доводимо никог умјесто господина Ћетковића а да хонорар који је био предвиђен за његово гостовање уплатимо за лечење нашег суграђанина Божа Јањушевића и тако пошаљемо поруку да смо прије свега позвани да будемо људи како је то говорио наш патријарх Павле", наводи се у саопштењу.
То, како закључују у саопштењу, "не значи да ћемо заборавити увреде које су црногорски нацисти упутили радницима Жељезаре прије неки дан у Подгорици, пријетње Сергеју Ћетковићу само зато што је требало да пјева грађанима Никшића, каменовање аутобуса са нашом децом на Цетињу."
"Добро памтимо читав тај однос и бићемо спремни да спречимо да таква поступања постану правило", закључује се у саопштењу Општин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала