- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Украјинске снаге у Славјанску планирају да дигну у ваздух зграду са цивилима

© AP Photo / Nariman El-MoftyУкрајински војници у тенку
Украјински војници у тенку  - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Украјински неонацисти у Славјанску планирају да дигну у ваздух зграду са цивилима како би за то окривили руску војску, изјавио је начелник Националног центра за контролу одбране Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Према његовим речима, „поуздано је утврђено да у Славјанску у Доњецкој Народној Републици украјински неонацисти припремају још једну циничну провокацију са погибијом цивила како би оптужили Оружане снаге Русије за наношење неселективних напада на цивилне објекте“.
„У ту сврху, у згради професионалног аграрног лицеја под изговором наводног осигуравања безбедности држе становнике оближњих стамбених насеља. Истовремено, зграда је минирана и они планирају да је дигну у ваздух са почетком артиљеријских напада руских трупа на војне објекте у граду“, објаснио је генерал.
Мизинцев је, такође, истакао да се украјинске снаге заједно са пољским плаћеницима налазе у Националном техничком универзитету у Харкову и тамо су распоредили артиљерију и вишецевне бацаче ракета.
При томе намерно није извршена евакуација станара из оближњих кућа.
Он је додао да је у селу Пивнично у Доњецнкој Народној Републици у вртићу опремљено упориште са касарном за смештај припадника украјинских оружаних формација и страних плаћеника, а прилази згради су насумично минирани. О томе намерно није обавештено и локално становништво.
Мизинцев је додао да су јединице украјинске војне и територијалне одбране размештене у школи и вртићу у Николајеву.
Он је додао да је у селу Широколановка у Николајевској области, на територији једне стручне школе, непријатељ поставио тешко наоружање и оклопна возила, а на кровове – положаје снајпериста и одреде противваздушних преносних система.
Генерал је додао да су руски деминери до сада неутралисали у Донбасу скоро 55 хиљада експлозивних направа.
Лансирање Калибара из Црног мора - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
РУСИЈА
Руски "калибри" уништили складиште муниције за америчке системе, оборен украјински Су-25
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала