- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски новинар: Кијев нема милион војника за офанзиву, али је спреман на велике жртве ради рекламе

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаБорбени хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ на ваздушној паради поводом Дана победе у Санкт Петербургу
Борбени хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ на ваздушној паради поводом Дана победе у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Министарство одбране Украјине најавило је "изненадни блицкриг" на југ, саопштивши да је за ту авантуру спремно милион људи. По мишљењу угледног руског репортера Евгенија Подубног, руска војска има одговор на планове украјинског Генералштаба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

"Јасно је да кијевски режим нема толики број људи који су спремни да дају живот за Украјину, као ни средства да поврате јужне територије. Најављена још једна блиска победа показује да украјински Генералштаб већ прави план колико хиљада људи ће бити послато на покољ. Кијевске злочинце није брига колико људи ће погинути током такозване „контраофанзиве“, само им је битан видео-извештај који ће послати колективном Западу, који ће тада, према плану режима, лакше слати Украјини тешко оружје", написао је на свом телеграм каналу Подубни.

У вези с тим, .по његовом мишљењу, украјинске јединице могу почети хаотичније да гранатирају територију Херсонске области, како би то представили као борбу за повратак изгубљених територија.
"Колико ће при том погинути цивила – кијевским злочинцима је свеједно", додао је он.
Имају још један циљ – видети каква ће бити реакција Русије, сматра Подубни.
"Међутим, и ту су се украјински стратези прешли. Тактика украјинске команде је врло предвидљива, и за њу наша војска већ има, сигуран сам, одговор", закључио је руски ратни репортер.
Раније је министар одбране Украјине Алексеј Резников саопштио да Кијев намерава да окупи милионску војску, како би повратила контролу над југом земље - над Херсонском и Запорошком области. Потпредседница владе Украјине Ирина Верашчук затражила је од грађана тих области да напусте ову територију јер се очекује украјинска контраофанзива.
Артиљеријски одреди током специјалне војне операције Русије у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО У ЛНР ухваћена диверзантска група; Кијев покушава да онемогући референдум у Запорошке области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала